bild

Annica Kohkoinen
Pilatesinstruktör
Personligtränare
Dipl. Massör
Ledare
Indoor Cycling instruktör
Undersköterska
Övrigt
Öppet tider
Studion har öppet efter avtalad tid. Helgfri vardag. Vi öppnar 15 min före avtalad tid och stänger 15 min efter avtalad tid avslutats. På kvällstider kan ytterdörren vara låst. Det är många som jobbar i huset och jag kan inte styra låsningen från min lokal men jag kommer och låser upp ungefär 10 minuter före vi startar om dörren råkar vara låst.

Hur är det att träna på en Pilates studio?
Pilates handlar om några få väl designade övningar som utförs på ett korrekt sätt. Korrekta rörelser ger mer än flera hundra slarvigt utförda rörelser. Fokusera på att utföra din rörelser med kvalitet eftersom ditt tränings resultat blir bättre då. Det finns inget rätt och fel. Det finns ett osäkert sätt och ett säkert sätt. I Pilatesmetoden utförs rörelserna på ett säkert sätt. Fokusera på: KONCENTRATION, KONTROLL, CENTRERING, PRECISION, FLÖDE och ANDNING.

Nivåer
När man böjar träna Pilates är alla nybörjare oavsett om man är elitidrottare eller motionär. Börja alltid din träning från början. Därifrån tar vi det vidare allt eftersom du utvecklas inom träningen. Vänligen respektera nivåerna om du tränar i grupp. Läs mer om nivåer på sidan nivåer här på webb platsen.

Vad gäller vid sjukdom?
Träna när du är frisk! känner du dig sjuk avstå din träning!

Vad betyder hälsoansvar?
Du är frisk när du tränar. Du sprider inte smitta vidare till andra deltagare. Hälsoansvar betyder även att du tränar din kropp med omtanke. Om en övning känns felaktig för dig är den felaktig. Hitta ett nytt sätt att utföra övningen på. Privat träning kan vara din hjälp att utveckla dig. Hälsoansvar innebär att du har eget ansvar om din hälsa vid träning och du får inte vara sjuk eller vara en smittorisk för andra deltagare i gruppen. Visa hänsyn och respekt!

Frisk kropp?
Det är en kropp som klarar av din vardag utan problem. Den har ingen aktiv skada som stör. Ingen pågående infektion/ inflamation/ eller annat som stör. Om du går hos en sjukgymnast rådfråga han/ henne om du är redo för friskvårdsträning innan du börjar din Pilates träning. Har du magsjuka eller feber, halsont, förkylning har du för tillfället en sjuk kropp, då bör du avstå din träning.

Hjälper Pilates mot rygg problem?
Om du har en trötthetskänsla i ryggen som kommer ifrån dålig kroppshållning eller ifrån svag bukmuskulatur. Då blir du avhjälpt med Pilatesträning. Har du en pågående skada, då behöver du först hjälp ifrån sjukgymnast, läkare eller kiropraktor eller naprapat. När behandlingen är klar där då är du välkommen till Pilatesstudion i Luleå.

Pilates metoden vad är det för något?
En träningsform som skapades av Joseph H Pilates, en innovatör som under 60 år studerade och finslipade sin tränings metod. Metoden ser till kropp och själ. Man förbättrar styrka, smidighet och kroppskontroll med träningen. Man skapar en jämn kropp i balans. Pilates metoden är en hel tränings metod. Den kan beskrivas i en enda mening som "Några få väl designade rörelser, som ska utföras på ett rätt och riktigt sätt, utförda i en bestämd ordning, träningen ger mer än än att utföra flera hundra slarviga gymnastiska övningar i timtal". I träningen utförs kontrollerade rörelser som ska få ryggraden att röra sig i alla naturliga riktningar. Då upprätthålls en frisk och rörlig ryggrad.

Hur börjar jag träna Pilates?
Kravet för att börja träna Pilates är att du är frisk och kry. Du är över 18 år. Du startar upp din träning på nivå 1 på Pilatesstudion i Luleå. Välkommen att boka ditt första pass: 070-6929285 eller skicka mail annica@pilatesstudion.net

Hur långt är ett träningspass?
Tränings tiden är 50 minuter.

Vad ska man ha för kläder?
Vanliga träningskläder av stretchigt material går helt utmärkt. kläderna ska ge dig full rörelse möjlighet. Du ska inte ha några skor men använd SOCKAR. Tå sockar med halkskydd är att rekommendera, finns att köpa på " strumpbutiken.com ". Undvik smycken och dragkedjor på kläderna dessa kan skada utrustningen i studion.

Finns det några riktlinjer på äta och dricka?
Ät som senast 2 timmar innan träningen. Drick vatten före och efter ditt träningspass ej under själva träningen det bryter koncentrationen på träningen i så fall.

Vad gör man på en grupptränings klass/ Semi-privat klass?
Vi tränar på matta, kroppen är motståndet i gruppträningen. På Semi-privat träning får du mer korrigeringar eftersom ni bara är två och ni har dessutom tillgång till Pilatesapparater. Varje övning startar ifrån musklerna närmast ryggraden. Jag guidar med ord, ibland korrigerar jag dig om jag ser att det behövs allt för att din träning ska bli effektiv.

Finns det olika inriktningar i Pilates träningen?
Det finns klassisk Pilates den följer Joseph Pilates ordning. Det finns Pilates träning som är riktad mot Rehab eller mot fitness träning. På Pilatesstudion i Luleå följer vi den klassiska Pilates träningen med vikten på kvalité i jämförelse mot kvantitet.

Hur håller jag mig i form?
Genom att hitta din perfekta balans i livet. Att vara aktiv samt genom en god kosthållning, Att ha balans emellan en god natt sömn och aktivitet. Minimera stress. Hitta dina glädje ämnen.

Pilates bok
Tränings manualer
Matta bok (40 sidor) 495kr
Bollbok (54 sidor) 595kr
Reformerbok (70 sidor) 695 kr

Träning ger färdighet. Att utföra Pilatesträningen hemma någon gång varje vecka emellan träningen här på studion är en god idé. Att investera i en Pilates matta hem är en god investering. Mattan är minst 1,5 cm tjock för att skydda ryggraden.
bild